VITAMIINIT

Jokainen hyötyy vitamiinitiputuksesta, olitpa atleetikko tai kroonisesti sairas.

Suonensisäisesti annosteltava vitamiinitiputus toimii kuin kylmä suihku silloin kun stressi tai uupumus on vallannut mielen. Tiputus parantaa mielialaa välittömästi ja auttaa pitkäaikaisesti heikkoon terveyteen ja akuutteihin sairauksiin.

Suonensisäistä vitamiinitiputusta käytetään yhä enemmän pienten vaivojen, kuten kroonisen väsymyksen, stressin, leikkauksesta toipumisen tai jopa krapulan parantelussa. Suonensisäisen tiputuksen historia on pitkä. Ajatus on lähtöisin muista hoitomuodoista, joita käytetään vakavien terveysongelmien ja sairauksien hoidossa.

Aiemmin terveysasiantuntijat antoivat suuria määriä vitamiineja ja mineraaleja pääasiassa oraalisesti. Suonensisäiset tiputukset aloitettiin parempien ja nopeampien tulosten toivossa. Kaikki kiitos kuuluu John Myersille, joka kehitti 1970-luvulla Myersin cocktailina tunnetun sekoituksen, joka sisältää magnesiumia, kalsiumia, lukuisia B-sarjan vitamiineja ja C-vitamiinia. 

Osa käytetyistä seoksista sisältää lähes pelkästään suolaliuosta, johon on lisätty vähän jotain muuta, ja jonka tarkoituksena on palauttaa nestetasapaino.

Suurin osa liuoksista sisältää vitamiineja ja mineraaleja, joita potilas tarvitsee eniten verikokeen perusteella. Esimerkiksi Myersin cocktaili sisältää C-vitamiinia, magnesiumia, kalsiumia ja B-vitamiineja. Muut liuokset voivat sisältää yleisen yhdistelmän C-, D-, B6- ja B12-vitamiinia sekä muita ravinteita kuten koentsyymi Q10:tä ja glutationia.

Suonensisäinen vitamiiniterapia kiinnostaa urheilijoita ja lavaesiintyjiä, joiden työhön on fyysisesti kuormittavaa. He käyttävät menetelmää saadakseen energiaboostin ennen tapahtumaa ja sen jälkeen. ”Kyse on solujen kyllästämisestä suurella määrällä ravinteita, tarkoituksena pitää kehon toiminta optimaalisena,” toteaa lääkäri Alexander Kulick.

Tästä huolimatta suurin osa on henkilöitä, joilla on kroonisia sairauksia, ja jotka käyttävät vitamiinitiputusta parantaakseen kehonsa heitä vaivaavasta sairaudesta. Osa potilaista tarvitsee säännöllistä tiputusta määrittelemättömän pitkäksi aikaa pitääkseen kroonisen terveysongelman kurissa.

Tarpeen mukaan mittaamme vitamiinipitoisuudet.