LISÄÄ ELÄMÄÄ VUOSIIN, EI LISÄÄ VUOSIA ELÄMÄÄN


Päämäärä ei ole mahdollisimman korkea ikä vaan mukava elämä. 

En haluaisi olla satavuotias mummo joka on elänyt viimeisen kymmenen vuotta vanhainkodissa vaipoissaan ja höpöjä puhuen, käärisin kämppismummon harvoihin hiuksiin rullilla kiharoita käyttäen lakritsinpaloja papiljotteina ymmärtämättä mitä teen. Saattaisimme puhua puuta heinää kummankaan ymmärtämättä mitään. 

Pieni ja edullinen vaiva on testata tietyillä kokeilla elimistön tila, missä jamassa sisuskalut ovat ja mitkä mahdolliset riskit uhkaavat hyvinvointiamme. Muistitesti ohjaa vanhusta geriatrille saamaan sopivan muistilääkkeen ja siten hidastaen tai pysäyttäen sairauden etenemisen. 

Syöpään, nivel- ja vatsaongelmiin sekä sisäilma ja ympäristövaivoihin voidaan monesti vaikuttaa hyvinkin paljon elintavoilla. Geenitestit osoittavat heikkoutemme jolloin voimme panostaa ruokavalioon tai elintapoihin estäen jopa jonkun sairauden puhkeamisen. 

Voisimme ottaa haasteen vastaan, alkaa huoltamaan itseämme ja läheisiämme yhtä säännöllisesti kuin autojamme välttäen pahemmat romahdukset.

 

GEENITESTIT KERTOVAT MIKÄ LIIKUNTALAJI SINULLE SOPII, EI MENE VUOSIA HUKKAAN!

Lapsia morkataan monesti aivan syyttä! Valitetaan että "ei hän jaksa harrastaa mitään, turha panostus taas nämäkin tarvikkeet. Kävi jonkun kerran treeneissä ja lopetti". 

Geenit määräävät mitkä ominaisuudet kenelläkin vallitsee. Jos elimistösi on täynnä kestävyysominaisuuksia, sinusta ei tule sprintteriä. Kestävyysurheilijan lapsesta ei tule maratonharrastajaa ellei hänellä ole siihen pelimerkkejä. Tuulimyllyä vastaan ei kannata taistella, vaan löytää oma laji joka tekee liikunnasta mieluisaa ja saa aikaan hyvää mieltä ja tuloksia. 

Geenit ovat ominaisuuksia jotka eivät muutu. Kerran tehty testi antaa suuntaviivat loppuiäksi.

Kuvittelin itselleni sopiviksi ainoastaan räjähtävät, nopeat lajit. Isolla panostuksella olisi pitänyt tulla parempia tuloksia. Nyt geenitestin jälkeen näyttää että aika on hukkaantunut aivan väärien lajien harrastamiseen. 

Jos epäröit mikä laji itsellesi tai lapsellesi sopii, tule käymään geenitestissä! 

Huolestuttaako vanhemman, puolison, jonkun läheisen tai oman muistin pätkiminen?


Dementia tuhoaa aivot hitaasti, mutta varmasti ellei elintapoja muuteta. Ihmeitä ei voi tehdä mutta asiaan voidaan vaikuttaa. Alzheimer on yksi dementian muoto, jossa amyloidi-proteiinia kasaantuu aivoihin tuhoten aivosolut hiljalleen. 

Teemme laadukkaita Käypä Hoito- linjaan kuuluvia muistitestejä, haastatteluita sekä laboratoriokokeita. Tulosten jälkeen on helppo mennä tarkoituksenmukaiselle vastaanotolle hoitamaan asia kuntoon.

Elintavoilla ja ravinnolla voidaan myös hidastaa huomattavasti muistisairauden etenemistä tai vaikuttaa sen mahdolliseen puhkeamiseen.

Geenitestit paljastavat alttiuden muistisairauksille, tieto motivoi muuttamaan elintapoja terveellisemmiksi lykäten eteenpäin mahdollisen sairauden puhkeamista.


Mikäli seuraavat seikat ovat tuttuja, varaa heti maksuton arviokäynti:

- Unohtelu, tavarat hukkuu, ei muista minne oli menossa tai mitä tekemässä

- salasanat voivat unohtua mutta jos tietokoneen käytössä tulee ongelmia mitä ei ole aiemmin ollut, voi olla aiheen huomioida asia

- sanat ovat useasti hukassa

- outoja päätöksiä kaupassa, pukeutumisessa tai arkipäivän toiminnassa

- abstrakti ajattelu on vaikeaa

- mielialat vaihtelee

- persoonallisuus muuttuu

- aloitekyky vähenee

- ongelmia fyysisessä pärjäämisessä


Maksuton arviokäyntimme sisältää muistitestin sekä kustannusarvion yksilöllisistä auttamispalveluistamme juuri sinulle. Käynti ei sido sinua mihinkään! 

Samalla laboratoriokokeet mahdollisia, ne maksavat erikseen. Teemme kaikki mahdolliset kokeet. Muutama esimerkki edullisista hinnoistamme:

- B12- vitamiinipitoisuus 16,25

- D-vitamiinimittaus 38,90

- rauta 4,95

- kilpirauhaspaketti TSH ja T4V yht. 9,50

- Lipidipaketti (fS-Kol, fS-Trigly, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL)  8,20
TERVETULOA SEURAAMAAN BLOGIAMME!


Maailma muuttuu. 80- luvun lopussa oltiin kovin viisaita Pohjois-Karjalaprojektin jäljiltä, siirryttiin rasvattomiin tuotteisiin ja suolattomaan ruokaan. Nyt taas mennään aivan uuteen suuntaan. Tämän päivän keksinnöillekin varmaan nauretaan jonkun ajan kuluttua. 

On iso joukko potilaita joiden oireet kuitataan toteamuksella että labrat ovat viitearvoissa, ylireagoit. Ohjataan juttelemaan psykologin kanssa. CFS, borrelioosi, home- ja kemikaliongelmat, suolistovaivat ja allergiat jäävät niiden aikaansaaman masennuksen lääkehoidon alle. Kustannuksia ihmisille ja yhteiskunnalle tekemättömien työvuosien merkeissä on turha yrittää laskea. 

Laivan suuntaa on vaikea kääntää, emme yritäkään olla taikureita vaan hoidamme perustasolla ihmisiä joko kotikäynnein tai vastaanotollamme. Labroihin ei tarvitse lähetettä, hoitomme ja muut palvelumme ovat avoinna. Varaa oma aikasi ja viihdy blogin parissa!  

-Ritu-